Tarragona implantarà el Segell de Qualitat del Sistema Esportiu de Catalunya a les instal·lacions municipals
El Patronat Municipal d’Esports vol garantir i certificar l’excel·lència en la prestació de serveis d’activitat física a la ciutadania
El Patronat Municipal d’Esports de Tarragona (PMET) i el Col·legi de Professionals de l’Activitat Física i de l’Esport (COPLEFC) han arribat a un acord per implantar als diversos complexos esportius municipals de la ciutat el Segell de Qualitat del Sistema Esportiu de Catalunya que impulsa el Col·legi Professional, amb la voluntat de garantir i certificar una prestació de serveis de qualitat a la ciutadania en tots els equipaments que integren la xarxa d’instal·lacions esportives municipals de la capital tarragonina. La previsió és que, una vegada superat el període necessari per assolir el Segell de Qualitat, les instal·lacions puguin lluir el distintiu la tardor de l’any vinent.
Des del PMET, la consellera María José López destaca que el segell és “un pas més per garantir i reconèixer la qualitat dels equipaments i serveis del Patronat Municipal d’Esports, però també una manera de reforçar la confiança de la ciutadania en els serveis públics i un impuls perquè cada cop més gent en faci ús”.
Per poder disposar del Segell de Qualitat, les instal·lacions de la corporació municipal hauran de passar per un procés que comença amb una auditoria, a fi de detectar, si és el cas, alguna no conformitat amb els trets de la filosofia de la gestió de la qualitat al sector esportiu i, mitjançant un servei d’acompanyament i tutorització professional, resoldre les possibles mancances detectades. A partir d’aquí, finalment es podrà obtenir la validació corresponent, que es fa amb total independència dels agents implicats, ja que una empresa auditora externa s’encarrega de donar la conformitat de
l’assoliment dels estàndards segons els principis de la gestió de la qualitat exigibles en l’activitat de la instal·lació.
Cal recordar que la qualitat afecta la gestió en tot el conjunt de la instal·lació, és a dir, d’una banda l’espai físic i el material tècnic, però també l’apartat referent als professionals que imparteixen aquests serveis i fins i tot la relació de gestió i socialització del col·lectiu que en fa ús. L’objectiu final és oferir a qui gestiona les instal·lacions una eina per prestigiar-les i millorar-les i que alhora motivi el desig d’incorporació de la ciutadania a aquestes instal·lacions.
El Patronat Municipal d’Esports de Tarragona disposa d’una xarxa de sis instal·lacions: Riu Clar, Bonavista, Sant Pere i Sant Pau, Sant Salvador, Part Baixa-Serrallo i Campclar. Uns equipaments que estan distribuïts per tota la ciutat i que disposen de piscines, gimnasos, sales i pistes per a la pràctica de tota mena d’esports i ofereixen tot un seguit d’activitats dirigides i altres propostes que volen promoure entre la ciutadania estils de vida saludables per mitjà de la pràctica d’activitat física i esportiva, per tal de gaudir al màxim de benestar físic, emocional i social.
Barcelona, 11 de novembre de 2021
Descarrega aquesta nota de premsa : 10-NdP-SegellQualitat-a-Tarragona
Leave a Comments